30.8.2017. 14:30
0
SIPA tvrdi da Tadić nije prisluškivana, u Tužilaštvu kažu imaju dokaze da jeste!?
Tužilaštvu BiH dostavljeni su dokumenti koji ukazuju na provođenje posebnih istražnih radnji praćenja kretanja v.d. glavne tužiteljice Gordane Tadić, kao i transkripti razgovora između potpredsjednice VSTV Ružice Jukić i v.d. glavne tužiteljice Gordane Tadić, zvrde iz Tužilaštva BiH.

Tužilaštvu BiH dostavljeni su dokumenti koji ukazuju na provođenje posebnih istražnih radnji praćenja kretanja v.d. glavne tužiteljice Gordane Tadić, kao i transkripti razgovora između potpredsjednice VSTV Ružice Jukić i v.d. glavne tužiteljice Gordane Tadić, zvrde iz Tužilaštva BiH.

- S obzirom da su tekstovi razgovora autentični i da je navedena komunikacija ostvarena, Tužiteljstvo BiH će u okviru predmeta na kojem radi, izvršiti detaljne provjere zakonitosti provedenih radnji, kao i osoba koje su sudjelovale u navedenim aktivnostima – kažu iz Tužilaštva BiH.

Iz Državne agencije za istrage i zaštitu tvrde suprotno.

- U cilju objektivnog i istinitog informiranja javnosti, obavještavamo vas da v.d. glavne tužiteljice Gordana Tadić i popredsjednica VSTV-a Ružica Jukić nikada nisu bile predmet rada SIPA-e, niti su prema istim poduzimane posebne istražne radnje. Stoga, u vezi sa ovim nije ni mogla biti sačinjena bilo kakva dokumentacija.

Također vas obavještavamo da je Odjel za unutrašnju kontrolu SIPA-e, 29.8. i 30.8. 2017. godine, izvršio unutrašnju inspekciju, prilikom čega nisu utvrđene bilo kakve zloupotrebe od strane nadležnih organizacionih jedinica SIPA-e ili pojedinaca kada je u pitanju provođenje posebnih istražnih radnji – navode iz SIPA-e.

Osim navedenog, nadležne organizacione jedinice, napominju iz SIPA-e, izvršile su pregled svih izlaznih akata SIPA-e u 2017. godini, kojom prilikom nije pronađen akt, ni druga dokumentacija sličnog sadržaja. Također, tokom 2017. godine nije evidentiran nijedan akt sa oznakom tajnosti „vrlo tajno“.

- Budući da je utvrđeno da SIPA nikada nije provodila posebne istražne radnje u konkretnom slučaju, kako je navedeno u predmetnoj prijavi, a kako su izvještavali pojedini mediji, niti je u vezi s tim sačinjen bilo kakav akt, očigledno je da se radi o krivotvorenoj dokumentaciji. S tim u vezi, SIPA će u saradnji sa nadležnim tužilaštvom poduzeti potrebne mjere i radnje iz svoje nadležnosti - dodaju iz SIPA-e.


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.