31.8.2017. 9:38
0
Zatražena pomoć helikoptera OSBiH na gašenju požara u Trebinju
Zbog požara na području Trebinja upućen je zahtjev za angažovanje helikoptera Oružanih snaga BiH (OSBiH), potvrđeno je iz Civilne zaštite RS-a.

Vatra gori na više lokacija i širi se prema naseljenim mjestima. Požarima su zahvaćena sela Volujci, Biograd, Ljubova, Dubočani i Poljice. 

Proteklog dana vatrogasci, civilna zaštita, mještani uspjeli su odbiti od sela vatru na otvorenom prostoru u Trebinju i Bileći.

U Trebinju su gasioci imali dvije veće akcije. Jedna u mjestu Jasen - Dubočani, druga na potezu Biograd - Volujac - Orašje. Bila su ugrožena sela, kao i prigradsko naselje. Požar je odbijen od kuća i, za sada, ne prijeti naseljenim mjestima.

Na području Bileće, u rejonu Zasade jučer se reaktivirao požar koji je prijetio kućama.

Gasioci su vatru odbili od naselja i lokalizovali. Tri vatrogasca i vozilo išli su na ispomoć kolegama na trebinjsku teritoriju u mjesto Dubočani. Na Bukovom vrhu požar ponegdje dimi, ali ne prijeti naseljenim mjestima.

Vatrogasci su imali intervenciju između Stepena i Korita u gatačkoj općini. Vatra je zahvatila travu i nisko rastinje. Požar je ugašen.

Na planini Babi prati se višednevni aktivni požar na nepristupačnom terenu.

U općini Berkovići vatrogasci, pripadnici Civilne zaštite i mještani ugasili su požar na niskom rastinju na lokalitetu Kom između Berkovića i Dobrice.

Općine Ljubinje i Nevesinje nemaju aktivnih požara.

(Fena/Alen Avdić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.