12.9.2017. 19:45
1
Borenović: Ako se ne vrati parlamentarna demokratija, neće biti sjednica NSRS
Poslanici opozicije, nakon što su zaprijetili da će blokirati rad parlamenta, ostali su da stoje u skupštinskoj sali na prostoru gdje je mjesto skupštinskog rukovodstva, iako je data pauza.
Napustili su svoje skupštinske klupe i stali na prostor rukovodstva parlamenta, kako bi i fizički blokirali njegov rada.

U skupštinskoj sali je i jedan broj parlamentaraca skupštinske većine.

Poslanik SDS-a Vukota Govdarica je rekao da je ovo odgovor “na nasilje koje trpe u parlamentu, te da traže poštivanje ustava i zakona” i dok njihovi zahtjevi ne budu ispunjeni neće biti parlamenta.

-Ne može više da bude normalnog kolosjeka, jer ova parlamentrna većina ne razmišlja svojom, već glavom jednog čovjeka - ustvrdio je Govedarica u izjavi novinarima navodeći da će opozicija iscrpiti sve ustavne mogućnosti da se spriječi kršenje zakona.

I poslanik PDP-a Branislav Borenović je rekao da je besmisleno učestvovati u radu parlamenta koji donose odluke koje se ne objavljuju u “Službenom glasniku”.

-Ili se vratite parlamentarnoj demokratiji u skladu s ustavom i zakonom ili sjednica parlamenta neće biti - rekao je Borenović ističući da "na ovaj način štite građane i RS".

Razlog za nezadovoljstvo opozicije je povlačenje s dnevenog reda izvještaja Glavne službe za reviziju javnog sektora o konsolidovanom izvještaju o izvršenju budžeta u 2016.

(Fena/Alen Avdić)
1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.