13.10.2017. 12:59
0
Otvoreno pismo opozicije u RS Miloradu Dodiku
Predstavnici Saveza za promjene - Vukota Govedarica, Branislav Borenović, Dragan Čavić i Milanko Mihajlica uputili su pismo predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku.
Pismo prenosimo u cijelosti:

"Gospodine predsjedniče,

Poziv koji ste nam uputili vrijedan bi bio poštovanja kada bi mi bili uvjereni da su Vaše namjere iskrene i u duhu Vaše uloge opisane članom Ustava Republike Srpske kojim se Predsjednik Republike obavezuje da izražava državno jedinstvo i predstavlja Republiku.

Nažalost, niste nam dali priliku do sada da se uvjerimo da najvišu državnu funkciju u Republici Srpskoj obavljate na način propisan ovom ustavnom odredbom, već naprotiv, kršeći Ustav Republike Srpske Vi izazivate i podstičete podjele i prouzrokujete mržnju i sukobe svojim neodmjerenim i neprimjerenim javnim djelovanjem protiv onih koji iznose u javnost stavove sa kojima se ne slažete.

Shvatajući svu težinu oslobađajuće presude Naseru Oriću, jasno se suprostavljajući ovakvom neefikasnom i neodgovornom radu Tužilaštva i Suda BiH, kao i svakom postojećem nedozvoljenom interesnom i političkom uticaju na rad ovih pravosudnih institucija, potpuno smo opredjeljeni da se ova praksa prekine, a posebno u dijelu kontinuiteta presuda ratnim vojnim i političkim vođama i dokazanim zločincima takozvane Armije BiH. Stavove povodom ove sramne i štetne oslobađajuće presude objavili smo javno i na tome ćemo raditi sa svima koji to hoće.

Mi ne vidimo smisao Vašeg poziva jer često provodite neodgovornu državnu politiku o čemu ste nas uvjerili svaki put kada ste zloupotrebili našu dobru volju da zajedno riješavamo nacionalne i državne probleme srpskog naroda i Republike Srpske.

Ukoliko se vratite onom što je Vaša ustavna obaveza, a to je da predstavljate jedinstvo svih građana, da poštujete Narodnu skupštinu i razvijate demokratiju, da vodite odgovornu državničku politiku, tada ćemo razmotriti mogućnost razgovora sa Vama.

Imajući u vidu sve navedeno, ne tražimo od Vas izvinjenje zbog svega što ste uradili svojim nepromišljenim postupcima i izjavama ali tražimo od Vas da razmislite da li ponašanje koje praktikujete u javnosti priliči funkciji Predsjednika Republike koju obavljate.

(NAP/Alen Avdić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.