23.10.2017. 11:20
1
Danas konstituisanje nove Uprave VIK-a: Početak mandata obilježen isključivanjem dužnika
U JP Vodovod i kanalizacija (VIK) danas se konstituira nova Uprava, potvrđeno je za novinsku agenciju Patria iz ove ustanove.

Njihovo konstituisanje ostat će upamćeno po činjenici da su jutros počela isključenja najvećih dužnika na području Kantona Sarajevo.

Zatražili smo spisak svih dužnika, ali su za Patriju u VIK-u kazali da ovog momenta ne mogu govoriti o tim informacijama dok se nova Uprava ne konstituiše. Posljednji spisak dužnika kaže da ukupna nenaplaćena dugovanja iznose 64,9 miliona KM. Od ukupnog iznosa fizička lica preduzeću 'Vodovod i kanalizacije Sarajevo' duguju čak 56,6 miliona KM, dok preostali iznos, odnosno 8,3 miliona KM, se pripisuju privrednim društvima.

Podsjećamo, nakon što je Nezir Hadžić, direktor preduzeća "Vodovod i kanalizacija" Sarajevo smijenjen sa ove dužnosti Azra Muzur imenovana je za vršiteljicu dužnosti.

Azra Muzur je obavljala posao šefa tehničke službe sektora Kanalizacije.

Nadzorni odbor KJKP “Vodovod i kanalizacija“ Sarajevo naknadno na sjednici koju je održao 20. oktobra imenovao je i nove vršioce dužnosti Izvršnih direktora preduzeća,  a koji danas startaju s radom.

Na mjesto v.d. Izvršni direktor za vodovodni sistem imenovan je Bakal Salhudin, dipl.ing.mašinstva.

Na mjesto v.d. Izvršni direktor za kanalizacioni sistem, imenovan je Nihad Žilić, dipl.ing.građevine.

Na mjesto v.d. Izvršni direktor za ekonomske i pravne poslove, imenovan je Almir Pamuk, dipl.ekonomista.

Na mjesto v.d. Izvršni direktor investicija i razvoja, imenovan je Kemal Halvadžija, dipl.ing. građevine.

Svi novoimenovani v.d. Izvršni direktori su dugogodišnji zaposlenici preduzeća sa velikim radnim iskustvom iz svog domena.


(Patria/Admir Oručević)

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.