26.10.2017. 14:23
0
Azerbejdžan zainteresiran za jačanje ekonomskih veza s BiH
Zamjenik predsjedavajućeg Grupe prijateljstva za srednju i istočnu Evropu Predrag Kožul razgovarao je danas sa šefom Misije diplomatskog predstavništva Republike Azerbejdžan u BiH Elnurom Guliyevom o unapređenju parlamentarnih odnosa.

Ističući važnost ovih kontakata, sagovornici su se saglasili da članovi parlamenata dviju zemalja trebaju intenzivirati saradnju koja do sada nije bila na zadovoljavajućem nivou, a u cilju toga razgovarano je o predstojećim kontaktima i mogućnosti susreta parlamentarnih grupa prijateljstava.

Ocjenjujući političke odnose Bosne i Hercegovine i Azerbejdžana prijateljskim, naglašen je značaj ekonomske saradnje i vanjskotrgovinske razmjene dvije zemlje.

Guliyev je naglasio da je Azerbejdžan zainteresiran za jačanje ekonomskih veza i ulaganja u bosanskohercegovačku privredu, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću Parlamentarne skupštine BiH.

Međutim, otežavajuća okolnost je nepostojanje bilo kakvog sporazuma o zaštiti investicija ili ekonomskoj saradnji, te je Guliyev izrazio nadu da će se u narednom periodu otvoriti put za azerbejdžanske kompanije.

Zamjenik predsjedavajućeg Grupe prijateljstva za srednju i istočnu Evropu Predrag Kožul istaknuo je da je to razlog više za što skoriji susret parlamentaraca, kako bi ostvareni kontakti na tom nivou doprinijeli da odnosi dvije zemlje krenu uzlaznom putanjom.

(Fena/Alen Avdić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.