9.11.2017. 18:00
0
ViK potvrdio: Građani i pravni subjekti za vodu duguju 66,2 miliona KM
Ukupna dugovanja građana i privrednih subjekata po osnovu isporučenih računa za vodu i odvodnju iznose 66.262.617 KM, potvrđeno je iz KJKP Vodovoda i kanalizacija.

Iz ViK-a je prošlog mjeseca bio upućen poziv svim dužnicima i nelegalnim potrošačima da se sami prijave bez ikakvih sankcija kako bi se postigao sporazum o izmirenju dugovanja.

Prema informacijama sklopljeno je više od 100 ugovora po povoljnijim uslovima. Najveći pojedinačni dug prema ovom preduzeću je veći od 100.000 KM, a u toku su i brojni sudski sporovi. 

ViK naredne sedmice počinje sa isključenjima dužnika koji se nisu javili ViK-u kako bi postigli dogovor o izmirenju duga.

Iz ViK-a su reagirali i na spisak dužnika koji je u srijedu objavila agencija Patria navodeći da je riječ o podacima iz 2015. godine. No, i pored toga, postoji veliki broj dužnika s tog spiska koji svoje obaveze nisu izmirili do danas. 


(Patria/Admir Oručević)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.