25.11.2017. 17:00
0
Potonuo čamac s migrantima u blizini Libije, utopila se 31 osoba
Čamac koji je prevozio više od 100 ilegalnih migranata u subotu je potonuo u blizini Garrabullija, grada na zapadu Libije, pri čemu je život izgubila najmanje 31 osoba, kazao je Abu-Ajela Ammar, zvaničnik libijske obalske straže.

Patrola Obalske straže je primijetila gumeni čamac u kojem se nalazilo više od 100 migranata, 24 milje sjeverno od Garrabullija. Kada je patrola stigla do uništenog čamca, desetine tijela su bile razbacane u njegovoj blizini. Prema prvim informacijama, čamac je puknuo zbog pretrpanosti migrantima - rekao je Ammar za agenciju Xinhua.

On je potvrdio da su izvučena tijela 31 migranta, dok je oko 80 migranata u lošem zdravstvenom stanju spašeno i prebačeno u pomorsku bazu u Tripoliju.

- Dok se patrola Obalske straže vraćala s ove spasilačke operacije, opažen je još jedan gumeni čamac sa skoro 120 migranata - naveo je Ammar.

Ukupni broj migranata koje je libijska Obalska straža spasila u subotu prešao je 200, otkrio je Ammar.


(Fena/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.