2.12.2017. 15:03
1
Detalji samoubistva Slobodana Praljka u Haagu: Praljak se grčio od bolova, Petković ga reanimirao, a Ćorić polivao vodom
Pošto je Slobodan Praljak u srijedu popio cijanid u haškoj sudnici, prema nekim navodima, sjeo je i rekao: "Popio sam otrov", a to se čuje i na videu koji se pojavio na YouTubeu.

Piše: Haris Ahbabović

Ubrzo se predsjedavajućem sudiji obratila jedna od Praljkovih advokatica Nataša Faveau Ivanović kazavši mu da joj je klijent upravo rekao da je popio otrov. Sudija je tada naredio da se spuste zavjese, prenosi Dnevni Avaz.

Posljednje što su gledaoci suđenja s galerije vidjeli bilo je Praljkovo lice koje se crveni i grči od bolova. Ono što se poslije događalo, dogodilo se skriveno od očiju javnosti.

Prema jednom izvoru, kako navodi Avaz, Praljku je priskočio osuđenik Milivoj Petković, otkopčao mu košulju, odvezao kravatu i pokušao da ga reanimira. Valentin Ćorić ga je polivao vodom. Praljak je sve teže disao, a u jednom je trenutku nekoga uhvatio za ruku, vjerovatno Bruna Stojića, prenose mediji.

Odvilo se to sve u nekoliko prvih trenutaka pošto je Praljak popio otrov i sjeo. U sud je došla Hitna pomoć i sat kasnije Praljka odvezla u bolnicu.

Nedugo zatim je objavljeno da je preminuo.

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.