4.12.2017. 11:26
0
U BiH otkrivena državljanka Hrvatske za kojom je raspisana Interpolova potjernica
Provodeći pojačane operativne mjere kontrole kretanja i boravka stranaca, inspektori Službe za poslove sa strancima su otkrili bezbjednosno interesantno lice na području Banja Luke.

- U postupku koji je provela Služba za poslove sa strancima s ciljem utvrđivanja zakonitosti boravka u BiH, te operativnim radom i provjerama, lice je identifikovano kao S.R, državljanka Republike Hrvatske, za koju je utvrđeno da se nalazi na međunarodnoj potjernici, koju je  Interpol Monako raspisao zbog počinjenog krivičnog djela Organizovani kriminal i teške krađe.

Po prikupljenim saznanjima, strana državljanka je predata Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske koje je istu lišilo slobode i sprovela Sudu BiH, radi provođenja ekstradicionog postupka.

Strana državljanka se dovodi u vezu sa bezbjednosno interesantnim licem kojem je Služba za poslove sa strancima izrekla mjeru protjerivanja i stavljanja pod nadzor u imigracioni centar Službe, radi kršenja imigracionih propisa i utvrđivanja identiteta, obzirom da isti ne posjeduje identifikacione dokumente.

Služba za poslove sa strancima će i u narednom periodu nastaviti provoditi pojačane mjere kontrole kretanja i boravka stranaca u BiH te svojim operativnim djelovanjem davati puni doprinos bezbjednosti BiH - navode iz Službe za poslove sa strancima.

(Patria)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.