11.12.2017. 22:00
0
Kmetaš: Čović je koristio logoraše u Sokolu, ali je to teško procesuirati zbog utjecaja politike
Predsjednik Saveza logoraša Hercegovačko-neretvanskog kantona Suljo Kmetaš rekao je da procesuiranje ratnih zločina pred pravosudnim organima Bosne i Hercegovine neće biti jednostavan proces, zbog uticaja politike na rad domaćeg pravosuđa.


Kmeteš je na konferenciji za novinare naveo primjer člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića, koji je tražio zarobljenike iz logora Heliodrom u kompaniju 'Soko' na prinudnio rad, ali je rekao da je taj slučaj teško procesuirati, „jer u pravosuđu sjedi dio tužioca i sudija koje je postavio upravo Čović.“

Udruženje logoraša i žrtava rata u BiH organizirali su u ponedjeljak u Sarajevu konfereniju za medije povodom okončanja rada Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju.

(NAP/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.