18.12.2017. 11:07
0
Izraelski avioni izveli napade u Pojasu Gaze
Izraelski borbeni avioni u ponedjeljak su izveli zračne napade na nekoliko lokacija širom Pojasa Gaze, izazvavši materijalnu štetu, ali ne i ranjavanja, kazao je dopisnik WAFA-e u Gazi.
Izraelski avioni su bombardovali lokaciju u području al-Sudaniya, sjeverozapadno od Gaze, u potpunosti uništivši civilne domove na tom području.

Izraelski avioni također su ispalili projektile na lokaciju u području al-Waha, sjeverozapadno od Gaze, potpuno razorivši tu lokaciju i izazvavši štetu na obližnjim domovima.

Borbeni avioni također su gađali s pet projektila mjesto zapadno od grada Beit Lahia, sjeverno od Gaze, uništivši domove.

Ni u jednom od napada nisu zabilježene ljudske žrtve.

Pored toga, izraelska mornarica je gađala palestinske ribare i njihove čamce u područjima al-Sudaniya i al-Waha, zbog čega su ribari bili primorani povući se na obalu.

(FENA/Ajla Hurko)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.