19.12.2017. 11:59
0
Tableti i mobiteli zanimljiviji od aktuelnih problema
Iako je na današnjoj sjednici Predstavničkog doma PFBiH koja je, po običaju počela sa sat zakašnjenja, predviđen dnevni red sa 14 tačaka, kao i razmatranje ranije podnesenih inicijativa, te podnošenje novih čini se da zastupnici imaju važnijeg posla.
Fotoreporter Patrije zabilježio je kako zastupnici krate vrijeme na sjednicama, iako to mjesečno dobro naplate. Tako neki ne ispuštaju mobilne aparate iz ruku, drugi su radije odabrali tablete te čitaju novosti na portalima. Sigurno je da njihova pažnja nije usmjerena na događaje unutar parlamentarne sale. 

Među 14 planiranih tačaka dnevnog reda, pred poslanicima će se naći Prijedlog izmjena Zakona o osnovama socijalne zaštite, zaštite civilnih žrtava rata i zaštite porodice sa djecom, kao i Prijedlog izmjena Zakona o doprinosima. Od novih zakonskih rješenja, na dnevnom redu je Prijedlog Zakona o hemikalijama, te Nacrt zakona o ugostiteljstvu FBiH, kojim se uvodi više discipline u ovu oblast, a jedan od ciljeva zakona je da se doprinese suzbijanju sive ekonomije.

I dok su parlamentarci unutar tople zgrade, ispred se okupilo oko 200 policajaca koji traže izmjenu zakon o PIO-u odnosno upućujuću normu kako bi se regulisao način ostvarivanja penzija. 

Ministar unutrašnjih poslova Aljoša Čampara koji jučer nije primio predstavnike sindikata policije koji su protestvovali ispred Vlade FBiH, danas je poručio da je to "problematično jer su dobili još neke zahtjeve". 

-  Obavijestili su me da je u Vladu stigao zahtjev pripadnika OSA-e da i oni budu u tom zakonu, da se posebno tretiraju. Imamo i zahtjev sindikata vatrogasaca i nagovještaje od rudara. Onda bi ovaj zakon bio potpuno bespredmetan i sam bi sebe urušio – kazao je Čampara.

Okupljeni policajci najavili su da će 29. decembra okupiti 5.000 policajaca pred zgradom Parlamenta FBiH. 

(NAP/Alen Avdić)
 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.