27.12.2017. 16:35
5
Načelnik Ilidže, Senaid Memić: Pravimo tramvajsku prugu od Ilidže do Hrasnice
Načelnik općine Ilidža Senaid Memić na današnjem druženju s novinarima najavio je nove projekte u 2018. godini, posebno one koji se tiču infrastrukture i izgradnje sadržaja koji će obogatiti turističku ponudu ovog dijela Kantona Sarajevo.

Općina Ilidža je lider prema broju ostvarenih noćenja, a namjera načelnika Memića je da se turisti i gosti zadržavaju što više u Sarajevu umjesto da im to bude tranzitno područje.

Za iduću godinu plan je urediti Centar za zdravo starenje, Malu aleju, šetnice. U planu je izgradnja tramvajske pruge od Ilidže do Hrasnice. Kako je kazao načelnik Memić pruga će se napraviti, pa makar „radnim akcijama“.

- Do jeseni ćemo je iduće godine napraviti kad bi je s kozom orali. Još ne postoji tačna putanja odnosno da li će ići zelenom površinom ili desnom stranom ceste. Općina će finansirati i imamo obećanje KS. Vrijednost je 15 miliona KM. Meni je još tri godine do odlaska u penziju valjda bi to trebao ostaviti – kazao je Memić.

Najavio je obogaćivanje sadržaja prema planini Igman, ali i izgradnju žičare.   

Načelnik je kazao da su turisti koji dolaze iz arapskih zemalja pravi „potrošači“ koji ostavljaju hiljade maraka u BiH. Općina su sa 350.000 prijavljenih gostiju.

Govoreći o sadržajima koji će se napraviti najavio je šetnice, dječija igrališta, moderne igraonice za djecu, turističke agencije i agencije za nekretnine koje bi trebalo podići na viši nivo odnosno izbjeći manipulacije.

(Patria / Haris Ahbabović)

5
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.