28.12.2017. 16:11
9
Radončić najavio pobjedu na izborima: SBB će dobiti 80% glasova, a SDA 20%. Građani nisu glupani, odlično znaju ko je kičma vlasti
Na novogodišnjem pressu koji je danas održao predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić najavio je smjenu predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Denisa Zvizdića do 1. aprila 2018. godine.

Radončić je kazao da je prije nekoliko dana imao sastanak sa predsjednikom HDZ BiH Draganom Čovićem na kojem su razmatrali situaciju šta bi se dogodilo kada bi četiri ministra SBB-a izašla iz Vlade.

- Tada bi sekretari vlade postali ministri, onda će umjesto pet Hrvata što je po Ustavu FBiH biti sedam, umjesto tri Srbina bit će jedan. Sve što ta Vlada bude donijela može se oboriti, ali će naše ostavke biti ponuđene. Neće biti ponuđena ostavka Ismira Juske zato što procjenjujem da gospodin Zvizdić neće biti premijer pa nema potrebe da čovjek podnosi ostavku – kazao je Radončić.

Radončić je kazao da u narednoj godini "neće biti tri entiteta, nema podjele BiH na troje i mislimo da imamo snagu zajedno sa drugim probosanskim političkim subjektima to zaustavimo."

On je kazao da je 2017. godinu obilježio raspad koalicije SBB i SDA. 

- SDA može reći u starom maniru "svi su krivi osim nas." Ni građani nisu glupani, odlično znaju ko je kičma vlasti i ko snosi odgovornost i ko je cijelo vrijeme vodio politiku konflikta, svađa, raznoraznih sukoba i podmetanja samo da bi napravio stanje haosa jer se nadao trećem entitetu - kazao je Radončić i dodao da će na izborima SBB dobiti 80% glasova, a SDA 20%. 

Između ostalog kazao da je potrebno uvesti parlamentarni nadzor nad Federalnom televizijom, FUP-om, Razvojnom bankom FBiH gdje ne zasjeda Nadzorni odbor i jedan čovjek odlučuje kome će se dati milioni KM. 

Radončić je govorio i o usvojenim cestarinama te tvrdi da neće doći do najavljenih poskupljenja jer nema razloga za to.

Također tvrdi da neće biti poskupljenja plina i da njegov ministar energetike Nermin Džindić neće potpisati takvu odluku.

(Patria / Haris Ahbabović)

9
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.