11.1.2018. 15:36
0
Džindić: Vlada FBiH ispoštovala dogovoreno u vezi Željezare Zenica
Vlada Federacije Bosne i Hercegovine do sada je izdvojila oko milion i po KM za uvezivanje radnog staža i drugu pomoć da bi Privredno društvo Željezara Zenica riješilo probleme u svom poslovanju, kazao je federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić na konferenciji za medije u Sarajevu.
Naglasio je da se federalna vlada drži dogovora s predstavnicima radnika i privremenim stečajnim upravnikom, u sklopu sastanka tokom posjete Vlade FBiH Zeničko-dobojskom kantonu.

- Na jednom od sastanaka kojem su prisustvovali privremeni stečajni upravnik i predstavnici radnika niko nije rekao ništa protiv prijedloga da, ako sud donese odluku da idemo u stečajni proces 120 radnika bude angažirano u novoj firmi, koja će nastati u stečaju, da dio ide u mirovinu, a da razlika, sotinjak njih, na biro, stim da nađemo sredstva za otpremnine - istakao je Džindić.

On smatra da je bolje od 364 radnika zbrinuti 120, nego izgubiti sve.

Rekao je da su taj dan svi pristali na taj koncept, te da Vlada FBiH nije ništa promijenila.

- Za stečajno ročište je bio definiran 8. februar, kada ćemo odrediti u kojem smijeru se ide, a dobio sam informaciju da će biti i ranije, zbog hitnosti - naveo je Džindić.

Naglasio je da je Vlada učinila sve po dogovoru i da nastavak zavisi od sudske odluke.

Nadzorni odbor ovog privrednog društva koje se bavi ugostiteljskom djelatnošću, priprema ishranu za firme koje posluju u krugu Željezare Zenica, zbog loše situacije i blokade računa donio je Odluku o davanju saglasnost za podnošenje prijedloga za otvaranje stečajnog postupka.

(Fena/Alen Avdić)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.