11.1.2018. 16:15
0
Nastavljen glavni pretres u predmetu Mirka Bosnića optuženog za ubojstvo
U četvrtak je pred Osnovnim sudom Brčko distrikta BiH nastavljen glavni pretres u predmetu protiv optuženog Mirka Bosnića, kojeg Tužiteljstvo Brčko distrikta tereti da je kao suizvršitelj 23. maja 2015. godine, u Brčkom, na podmukao način ubio D. M. (23).

Na današnjem pretresu Tužiteljstvo Brčko distrikta unakrsno je ispitalo optuženog Mirka Bosnića, koji je potpuno negirao svoje sudjelovanje u izvršenju kaznenog djela koje mu se stavlja na teret.

Za sljedeći nastavak glavnog pretresa sud je odredio saslušanje optuženog Gorana Ristića u svojstvu svjedoka, koji je kao suizvršitelj uz Mirka Bosnića optužen da je počinio navedeno ubojstvo.

Optuženi Mirko Bosnić, po rješenju Osnovnog suda Brčko distrikta BiH, nalazi se u pritvoru od 1. septembra 2016. godine. Optuženi se od izvršenja kaznenog djela nalazio u bijegu, a uhapšen je u Republici Srbiji, te je nakon završetka ekstradicijskog postupka, 1. septembra 2016. godine izručen Bosni i Hercegovini, navodi se u priopćenju Pravosudne komisije Brčko distrikta.

(FENA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.