24.1.2018. 10:24
0
Zvizdić na Svjetskom ekonomskom forumu u Davosu
Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić učestvovat će u petak u radu posebne sesije "Ubrzanje dugoročnog razvoja zapadnog Balkana" u okviru godišnjeg sastanka Svjetskog ekonomskog foruma (WEF), koji se od 23. do 26. januara održava u Davosu, najavljeno je iz Vijeća ministara.

Na sesiji posvećenoj zapadnom Balkanu, na kojoj će poseban akcent biti stavljen na regionalnu saradnju, ekonomski razvoj, te jačanje stabilnosti i sigurnosti, će učestvovati predsjednik Vlade Bugarske Bojko Borisov, komesar EU za politiku proširenja Johannes Hahn, zamjenik generalnog sekretara UN-a Jeffrey D. 

Feltaman, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković, predsjednik Vlade Makedonije Zoran Zaev, predsjednik Vlade Hrvatske Andrej Plenković, predsjednik Vlade Albanije Edi Rama i predsjednik Kosova Hashim Thaci.

(FENA/Ajla Hurko)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.