24.1.2018. 17:39
0
Iz ViK-a najavljuju nove velike radove na širem području Sarajeva
Na osnovu zaključka Vlade Kantona Sarajevo, početkom mjeseca novembra 2017. godine pokrenut je Projekat detekcije curenja i smanjenja neprihodovane vode u Kantonu Sarajevo pod nazivom NRW projekat.

U saradnji sa konsultantom Vlade, aktivnosti provodi Tim za detekciju curenja i smanjenja neprihodovane vode u Kantonu Sarajevo.

Prioritetni cilj projekta je, uspostava kontinuiranog vodosnabdijevanja za sve potrošače u vodovodnom sistemu u Sarajevu, dok je krajnji cilj smanjenje gubitaka vode na nivo ekonomske isplativosti istih, koji će biti definisan nakon proračuna elemenata vodnog bilansa u skladu sa IWA preporukama.

Završetak aktivnosti na ovom projektu očekuje se krajem tekuće, 2018. godine.

U okviru navedenog projekta vršit će se niz aktivnosti, koje će podrazumijevati učestale, kratkotrajne poremećaje u vodosnabdijevanju, kako u dnevnim, tako i u noćnim satima. Te aktivnosti podrazumijevaju zamjenu zatvarača, zamjenu vodomjera, opravku kvarova, rekonstrukciju i zamjenu pojedinih dionica na vodovodnoj mreži, hidraulična mjerenja i sl.. Navedeni radovi izvodit će se na širem području Kantona Sarajevo.

- U zoni vodosnabdijevanja Igman i to u naseljima: Sokolović Kolonija, Pejton, Otes, Osijek, Doglodi.

- U zoni vodosnabdijevanja Mojmilo – Dobrinja i to u naseljima: Dobrinja, Aerodromsko naselje i Vojničko polje.

- U zoni vodosnabdijevanja Mojmilo – Hrasno i to u naseljima: Rajlovac, Briješće, Buća Potok, Čengić Vila, Dolac Malta, Socijalno, Mojmilo, Hrasno, Švrakino Selo, Aneks i Grbavica.

- U zoni vodosnabdijavanja Kobilja Glava i to u naseljima: Velešići, Bare, Šip, Kobilja Glava, Ugorsko, Koševo, Breka, Koševsko Brdo i Ciglane.

O ovim aktivnostima, usljed čega će biti kratkotrajni prekidi i poremećaji u vodosnabdijevanju, građani će biti blagovremeno obaviješteni.

Posljedica sinoćnjih poremećaja u vodosnabdijevanju u zoni Mojmilo – Hrasno, bila je uzrokovana realizacijom ovih radova, o čemu su građani bili obaviješteni u toku jučerašnjeg dana.

Molimo cijenjene građane, korisnike naših usluga za razumijevanje, saopšteno je iz ViK-a.


(Patria)

VIKRadovi
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.