1.2.2018. 15:52
0
Nakon dramatične noći, Mimi Šahinpašiću uspješno obavljena transplantacija
Prije nekoliko minuta, u francuskom kliničkom centru Grenobleu, poznati bh. novinar Mimo Šahinpašić je uspješno retransplantiran, javila je Otvorena mreža.

Ovo je bila jedna od veoma složenih, teških i iscrpljujućih transplantacija bubrega koja je po ocjeni francuskog tima ljekara protekla dobro.

Ono čega smo se pribojavali cijelo vrijeme, zbog teškog zdravstvenog stanja našeg kolege i novinara Mime Šahinpašića, se desilo sinoć, kada je zdravstveno stanje bilo izuzetno teško i gotovo kritično.

Mimo je proveo i preživio jedan od najtežih dana svog života i bila je ozbiljno ugrožena i sama transplantacija. Konzilijarni tim ljekara francuske klinike u Grenobleu na čelu sa prof.dr. Lionelom Rostangom je donio odluku da se transplantacija izvede i tako je retransplantacija urađena danas u ranim jutarnjim satima.

U kontaktu predsjednika Otvorene mreže dr. Almira Čehajića Batka sa koordinatorom Irmom Koljom, potvrđeno je da je Mimo došao svijesti i da su svi zdravstveni parametri u najboljem redu.

Otvorena mreža objavljuje i da je eksplantacija bubrega protekla u najboljem redu i da je Mimin donor Nedžad Omerspahić, heroj, koji je Mimi spasio život, odlično i pod nadzorom francuskih ljekara.

Zbog komplikovanog zdravstvenog stanja našeg kolege uoči same transplantacije, Mimo će nakon retransplantacije biti podvrgnut intenzivnom liječenju i bit će pod nadzorom cijelog francuskog tima ljekara i koordinatora OTVORENE MREŽE.


(Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.