11.2.2018. 15:00
0
Avion sa 71 osobom srušio se na području Moskovskog regiona
Avion ruske aviokompanije Saratov Airlines, u kojem je bila 71 osoba, srušio se danas na području Moskovskog regiona, objavio je Interfaks, prenosi agencija Reuters.

Navodi se da je TASS, pozivajući se na gradske vlasti, objavio da je avion "An-148" nestao sa radara nakon polijetanja sa moskovskog aerodroma Domodedovo.

Navodi se da je u avionu bilo 65 putnika i šest članova posade.

Predstavnik službe za vanredne situacije je saopštio da se avion srušio i da "nema šanse da je iko preživeo".

Izvor službe za vanredne situacije navodi da bi loši vremenski uslovi, greška pilota ili tehnički kvar mogli da budu uzrok nesreće.

Taj izvor je dodao da, međutim, vremenski uslovi nisu bili toliko loši.

Rusko Ministarstvo za vanredne situacije je saopćilo da je uputilo ekipu na mjesto pada aviona.

Avion je poletio za Orsk, grad koji se nalazi u blizini granice između Kazahstana i Rusije, u Orenburškoj oblasti, prenosi Al Jazeera Balkans. 
 
(FENA/Ajla Hurko)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.