24.2.2018. 12:35
0
Grubeša - Marić: Važno rješavanje nekretnina iz sukcesijskog postupka
Ministar pravde Bosne i Hercegovine Josip Grubeša sastao se u Zagrebu s ministrom državne imovine Republike Hrvatske Goranom Marićem, a tema sastanka bila je sukcesija imovine dviju država.

Na sastanku je istaknuto da je na području Hrvatske i BiH veliki broj nekretnina iz sukcesijskog postupka, te da je rješavanje tog pitanja od velike važnosti za obje države, da bi se zaustavilo propadanje.

Ministar Grubeša na sastanku je istaknuo da se pitanje sukcesije i uređenja imovinsko-pravnih odnosa dvije države mora obaviti što prije da bi se utvrdili vlasnički interesi i zaštitila imovina i BiH i Hrvatske, saopćeno je iz Ministarstva pravde BiH.

(FENA/Ajla Hurko) 




0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.