9.3.2018. 10:55
0
Danas suđenje ministru Draganu Mektiću
U Općinskom sudu u Sarajevu danas će biti nastavljeno suđenje po tužbi potpredsjednice Visokog sudskog i tužilačkog savjeta (VSTS) BiH Ružice Jukić protiv ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića zbog klevete i povrede ugleda i časti.

Na ročištu će biti saslušana vršilac dužnosti glavnog tužioca Tužilaštva BiH Gordana Tadić, te iznesene završne riječi u ovom slučaju.

Podsjetimo, potpredsjednica VSTV-a BiH traži naknadu štete za klevetu koju je, kako navodi, ministar iznio u emisiji “Pošteno” na FTV-u 6. marta prethodne godine.

Jukićeva advokatica, Jelica Vuković, Sudu je predložila pregled snimka emisije “Pošteno” kao i čitanje članaka s portala “Oslobođenja”.

Mektić je na posljednjem ročištu osporio osnovanost tužbe za klevetu, koju je protiv njega podnijela Jukić. Ministar se u sudnici pojavio bez advokata.

Za njega je čudno da mu se na teret stavljaju čak i komentari trećih lica na društvenim mrežama. Uz jasnu osudu prijetećih i uvredljivih sadržaja, ministar je novinarima priznao da mu imponuje podatak koji pokazuje da svoje nezadovoljstvo radom pravosudnih institucija izražavaju ljudi svih nacionalnosti u BiH.


(Srna/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.