20.3.2018. 10:57
0
Magazinović: DF u novom saopćenju pozvao na suzdržavanje od medijske konfrontacije, slažem se s njima
U javnosti se sve više pojavljuju izjave i saopštenja stranaka građanske orijentacije u kojima se očituju o prijedlozima za ujedinjenje, a u tome prednjači Demokratska fronta koja se i jutros oglasila saopćenjem.

Zajednički nastup SDP-a, DF-a, NS i GS-a nema alternativu složne su ove partije, ali ipak mimoilaženja su velika. Željko Komšić neće odustati od kandidature iako ga SDP poziva na takav čin, kako bi se unutar bloka dogovorili o kandidatu iz reda bošnjačkog naroda.

No, Komšić ne pristaje na takvo što, tvrdeći da se mora kandidirati zbog Dragana Čovića! Različiti su pogledi, a neki smatraju da Komšićeva kandidatura pomaže Čoviću, a saopćenja su sve oštrija.
Saša Magazinović, predsjednik Glavnog odbora SDP-a na jutrošnje saopćenje DF-a skoro nije želio komentirati.

- Jedini dio saopštenja DF na koji bih se osvrnuo je onaj u kojem nakon sto su poslali jos jedno saopštenje apeluju da se suzdrži od medijske konfrontacije. Slažem se sa tim – kazao je Magazinović.

I mnogi analitičari dijele mišljenje Magazinovića te pozivaju građanske stranke da zaborave sujete i okupe se oko ideje koja će donijeti prosperitet BiH i njenom uređenju.


(Patria/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.