21.3.2018. 11:12
0
Wigemark u Kakanju domaćin debate o ulozi lokalne zajednice u EU integracijama
Šef Delegacije Evropske unije u BiH i specijalni predstavnik EU ambasador Lars-Gunnar Wigemark bit će domaćin debate 'EU u posjeti lokalnim zajednicama’', koja će biti održana u četvrtak u Kulturno-sportskom centru u Kaknju.

Ovo je šesta debata Wigemarka o ulozi lokalne zajednice u procesu pristupanja EU, a koja se održava u okviru projekta "Lokalna zajednica prEUzima inicijativu“, koji je pokrenula Kancelarija specijalnog predstavnika Evropske unije u BiH (EUSR).

Na debati će govoriti i ambasador Kraljevine Švedske u BiH Anders Hagelberg, te brojni domaći, regionalni i međunarodni stručnjaci koji su angažovani na projektu.

Učesnici će razmatrati ulogu lokalne zajednice te izazove i mogućnosti koje nudi proces pristupanja EU, najavili su organizatori.

Također, to će biti prilika da učesnici prisustvuju informativno-edukativnom događaju na kojem će izlagati predstavnici projekata koje finansira EU i drugi donatori, a koji doprinose ekonomskom i odživom razvoju lokalnih zajednica.

(FENA/Ajla Hurko)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.