27.3.2018. 19:27
0
Stotine Banjalučana i večeras na protestima zbog smrti Davida Dragičevića: Sto posto sam siguran da se moje dijete nije ubilo
FOTO: Facebook
Nekoliko stotina građana Banje Luke okupilo se i večeras na glavnom trgu na skupu na kojem traže da se utvrde sve okolnosti smrti Davida Dragičevića.

Otac ovog 21-godišnjeg mladića, čiji nestanak je prijavljen 18. marta, a njegovo beživotno tijelo je pronađeno 24. marta na ušću Crkvine u Vrbas u Banjoj Luci, večeras je rekao okupljenim građanima da su ga posjetili entitetski predsjednik Milorad Dodik i ministar unutrašnjih poslova RS-a Dragan Lukač, kojima je zahvalio jer su obećali dalju istragu smrti njegovog sina.

- Krećemo od početka. Krivci se moraju pronaći i privesti pravdi. Sto posto sam siguran da se moje dijete nije ubilo - rekao je Davor Dragičević, koji večeras nije davao izjave za medije.

Nakon posjete Davoru Dragičeviću, Dodik je najavio da je biti ponovljena obdukcija te urađena ekspertiza s novim ljudima koji će raditi na ovom slučaju.

Dok policija tvrdi da se radi o zadesnoj smrti, Davidovi roditelji vjeruju da je ubijen.

Na sinoćnjem mirnom okupljanju, kao i večeras, paljene su svijeće i ostavljeno cvijeće u znak sjećanja na ovog mladića.

Prisutni građani su držali transparent "Pravda za Davida - Stop nekažnjem ubistvima u Banjaluci".

Okupljanja su inicirana putem društvenih mreža.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.