29.3.2018. 19:57
0
Sifet Podžić i Borislav Bojić posjetili Vojsku Srbije: Janković naglasio da je saradnja OSBiH i Vojske Srbije dobra
Predsjedatelj Zajedničkog povjerenstva za obranu i sigurnost Bosne i Hercegovine (PSBiH) Sifet Podžić i zamjenik Borislav Bojić posjetili su danas Generalštab Vojske Srbije, gdje ih je uime načelnika primio general Dejan Janković sa suradnicima, saopćeno je iz Sektora za odnose s javošću Parlamentarne skupštine BiH.

U srdačnom razgovoru kojem je nazočio i parlamentarni vojni povjerenik BiH Boško Šiljegović, general Janković upoznao je članove Zajedničkog povjerenstva o trenutnim aktivnostima Generalštaba Vojske Srbije, s posebnim naglaskom na načinu snabdijevanja Vojske Srbije, edukaciji i opremanju Vojske. Također, predstavnici uprava iz sastava Generalštaba upoznali su članove Zajedničkog povjerenstva i parlamentarnog vojnog povjerenika BiH o praksama u svom radu.

General Janković je tijekom razgovora naglasio da je bilateralna suradnja Vojske Srbije i Oružanih snaga BiH izuzetno dobra, da kadeti i polaznici Oružanih snaga BiH koji su  školovanju na Univerzitetu odbrane Republike Srbije postižu izvanredne rezultate. S tim u svezi, istaknuo je i to da je posjet članova Zajedničkog povjerenstva za obranu i sigurnost BiH Univerzitetu kod polaznika iz BiH primljen s posebnom pozornošću.

Sudionici sastanka razgovarali su i o iskustvima Vojske Srbije u civilno-vojnoj suradnji, angažiranju tijekom elementarnih nepogoda, kao i o nizu drugih pitanja.

Članovi Zajedničkog povjerenstva za obranu i sigurnost BiH su tijekom sastanka u Generalštabu sumirali dvodnevni posjet Vojsci Srbije i Ministarstvu odbrane Republike Srbije te posebno naglasili srdačan prijem, veoma profesionalan i otvroren pristup razgovorima i otvorenosti tijekom posjeta jedinicama i komandama Vojske Srbije.

Članovi Zajedničkog povjerenstva za obranu i sigurnost BiH i parlamentarni vojni povjerenik BiH posjetili su i Veleposlanstvo BiH u Republici Srbiji, gdje ih je osoblje Veleposlanstva upoznalo o aktivnostima, kao i o bilateralnim odnosima BiH i Republike Srbije.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.