4.4.2018. 12:04
0
Danas se raspravlja o potvrđivanju Vlade KS, a biće govora i o GRAS-u i Vodovodu
Na sjednici Skupštine Kantona Sarajevo danas će biti razmatran Prijedlog odluke o potvrđivanju Vlade Kantona Sarajevo.

Na dnevnom redu će biti i informacije privremenog upravitelja KJKP “Gras" i  KJKP "Vodovod i kanalizacija", kao i prijedlozi zakona o izmjeni Zakona o pečatu KS, kao i upotrebi grba i zastave KS.

Također će biti razmatran i projedlog zakona o dopuni Zakona o porezu na promet nepokretnosti i prava, po hitnom postupku, te Nacrt zakona o porezu na promet nekretnina i porezu na nasljeđe i poklone.

Na dnevnom su pored ostalog i Prijedlog odluke o izmjeni odluke o izboru predsjedavajućih, zamjenika predsjedavajućih i članova stalnih radnih tijela Skupštine KS, te Prijedlog odluke o usvajanju Bilansa energetskih potreba KS za 2018. godinu.

Kako je najavljeno iz Press službe KS, na istoj sjednici bit će podneseni izvještaji o radu Vlade KS za 2017. godinu, KJKP “Gras“ za 2016. godinu te o radu Odbora za žalbe javnosti za 2017. godinu.

U dnevni red sjednice uvrštena je i Informacija o počinjenim političkim ubistvima u Kantonu Sarajevo.

Na dnevnom redu će se naći i Prijedlog odluke o davanju saglasnosti za osnivanje Osnovne škole i Srednje škole "Maarif Primary School" i „Maarif Highschool", verifikacija odluka Odbora za dodjelu javnih priznanja KS-a, kao i program obilježavanja Dana KS od 2. do 9. maja ove godine.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.