17.4.2018. 10:50
0
Aktivista Stefan Blagić zbog ugrožene sigurnosti odlazi iz Banja Luke
Predsjednik Udruženja Restart iz Banja Luke Stefan Blagić prisiljen je napustiit zemlju zbog ugrožene sigurnosti.

Blagić je potvrdio da nije dobio direktne prijetnje, ali da mu je upućen „dobronamjeran savjet“ da se povuče.

- Zbog dobronamjernih savjeta da se maknem iz zemlje, sutra napuštam RS i BiH. Nisam imao nikakve životne prijetnje ili nešto slično, ali su mi "dobro obaviješteni prijatelji" to sugerisali. Svako dobro i nadam se da se vidimo ubrzo naravno na Trgu Krajine – objavio je Blagić na svom Facebook profilu.

Stefan Blagić je poznat kao jedan od najangažovanijih građanskih aktivista u Banja Luci i žestoki kritičar režima. Učestvovao je u brojnim protestima i aktivnostima, a bio je angažovan i u slučaju još uvijek nerazjašnjenje smrti mladića Davida Dragičevića.


(Patria/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.