19.4.2018. 17:01
0
Ivanić: Izetbegović je bio svjestan da neće dobiti podršku
Mladen Ivanić, član Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda nakon sjednice Predsjedništva BiH rekao je da je Izetbegović predložio da se na dnevni red uvrsti ugovor sa Islamskom zajednicom BiH - iako je bio svjestan da neće dobiti podršku.

"Očigledno nekome trebaju sukobi. Onaj ko to želi - mora biti spreman na ovakav ishod", obrazložio je Ivanić u izjavi novinarima, javlja reporter Boris Brezo. 

Ranije je, podsjećamo, bilo više pokušaja da se dođe do dogovora o ugovoru sa Islamskom zajednicom. Došlo je do kompromisa, od kojeg se ipak odustalo, prenosi N1.


"Tražio sam da se u ugovoru, umjesto da BiH garantuje pravo na odlazak na džumu i nošenje prikladne odjeće, stoji da BiH ne spriječava odlazak na džumu i nošenje prikadnje odjeće", dodao je Ivanić. 

Ivanić je komentarisao i zakazanu sjednicu po hitnom postupku u Parlamentu BiH zbog "ratnohuškačkih izjava Bakira Izetbegovića", koji je tražio SNSD. 

On je kazao da Predsjedništvo BiH nije dobilo poziv, ali da je učinio sve iz svoje nadležnosti. 

"Prema zakonu o namjenskoj industriji BiH, naoružanje se može proizvoditi na osnovu ugovora o izvozu ili narudžbe Oružanih snaga BiH. Oružane snage nisu to tražile, tako da nema proizvodnje naoružanja za 'ne daj Bože'. 

Bakir Izetbegović ranije je kazao da "niti jedan ozbiljan zastupnik sutra neće doći na zakazanu sjednicu", prenosi N1.

(Alen Avdić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.