20.4.2018. 21:35
1
Iz SDS-a poručuju: Vlast u RS-u se plaši onoga što se građani Banjaluke pitaju - kako je nastradao David Dragičević?!
Srpska demokratska stranka /SDS/ odbacuje sve navode koje je danas objavio beogradski portal "Alo", u kojima se govori o novom "tajnom planu" Saveza za promjene "s ciljem totalne destabilizacije aktuelne vlasti i predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika".

Iz SDS-a kažu da "tabloidna vijest, kao i toliko puta prije, pominje 'veliku stranu obavještajnu službu', dio Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH i pojedince iz Saveza za promjene, a potom optužuje opoziciju u Republici Srpskoj da za rušenje aktuelne vlasti koristi i 'tragičnu smrt mladog Banjalučanina Davida Dragičevića'". 

U saopštenju iz SDS-a navodi se da je ova vijest objavljena dan prije masovnog okupljanja građana na banjalučkom Trgu Krajine koji traže pravdu za nastradalog Dragičevića. 

"Očigledno je da se vlast u Republici Srpskoj plaši ovog okupljanja i onoga što građani Banjaluke i Republike Srpske bezmalo mjesec dana pitaju: kako je nastradao David Dragičević?", smatraju u SDS-u. 

Iz ove stranke navode da "građani postavljaju to pitanje bez pozivanja na nasilje i ne postoji nijedan razlog da se bilo ko optuži za rušenje ustanova Republike Srpske putem skupa na kojem se čuju samo dvije stvari - pitanja i plač porodice nastradalog Davida". 

"Vlast u Republici Srpskoj koristi svaku priliku da sakrije i više nego loše odnose u koaliciji koji su narušeni zbog ogromne pljačke u elektroprivrednom sektoru. Koalicione odnose narušila je i bezbjednosna situacija u Banjaluci i Republici Srpskoj koja je u proteklih mjesec dana ozbiljno narušena", navodi se u saopštenju SDS-a. 

Iz ove stranke dodaju da su navode koje je danas objavio beogradski portal "Alo" prenijeli Novinska agencija Republike Srpske - SRNA i Radio-televizija Republike Srpske /RTRS/. 

"Na kraju ostaje pitanje - da li SRNA i RTRS zaista mogu da se pozivaju na tabloidne vijesti u kojima nema nijedne jedine provjerene informacije?", pitaju iz SDS-a. 

(Srna)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.