27.4.2018. 12:00
0
SDA USK: Hag za 23 godine nije našao osnovu za odgovornost Dudakovića
Kantonalni odbor Stranke demokratske akcije (SDA) Unsko-sanskog kantona iznenađen je i duboko razočaran događajem koji se desio na prostoru Bosanske Krajine i hapšenjem komandanta Atifa Dudakovića i drugih pripadnika 5. Korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine.

U saopćenju su podsjetili da Međunarodni sud u Hagu za 23 godine rada nije našao nikakav osnov za bilo kakvu odgovornost generala Dudakovića.

- Samo zbog toga što je imao dovoljno snage, hrabrosti, ali i ljudskosti danas komandanta Dudakovića žele pozvati na odgovornost zbog činjenice da je dostojanstveno branio i odbranio svoj narod. Za SDA nikad neće biti isti agresori i heroji 5. Korpusa - zaključili su iz SDA USK-a.

(FENA/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.