4.5.2018. 15:16
0
Skup podrške Dudakoviću: Odbrana generala traži da se to ne radi
Stotinjak bivših boraca Armije RBiH okupilo se na Baščaršiji u Sarajevu u znak podrške generalu Atifu Dudakoviću uz patriotske pjesme i transparente sa porukom da Dudaković nije ratni zločinac već heroj.

Organizovanje ovakvog skupa znači ne pristajanje na falsifikovanje činjenica, poručili su organizatori. Također, rečeno je da bi se skupu mogli priključiti i učesnici iz Krajine koji bi trebali stići autobusima.

No, ovakav skup podrške Atifu Dudakoviću, komandantu Petog korpusa A RBiH, bi mogao njemu naštetiti, rekao je za N1 Asim Crnalić, advokat Dudakovića.

Crnalić je objasnio zbog čega tako misli.

- Mogao bi naštetiti osumnjičenima, našim branjenicima zbog toga što je Sud BiH donio rješenje o određivanju mjera zabrane. Pa bi svaki skup koji na bilo koji način preispituje rješenje Suda, zapravo je ugrozio odluku koja je povoljna. Zato sam mišljenja da nikakav skup podrške u ovom trenutku nije potreban jer imamo uvjete za odbranu sa slobode gospodina Dudakovića, Nadarevića i ostalih osumnjičenika - kazao je.


(Patria/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.