5.5.2018. 17:41
0
Iz SDP-a poručuju: Komšić korisiti svaku priliku kako bi napao SDP, a sve u cilju skupljanja jeftinih političkih poena
FOTO: Source.ba / Arhiva
Kantonalni odbor (KO) Socijaldemokratske partije (SDP) BiH Tuzla najoštrije je osudio posljednje istupe predsjednika Demokratske fronte (DF) Željka Komšića kojima, kako su istakli, pokušava kriminalizirati većinu članstva SDPBiH, kao i predsjednika najjače Kantonalne organizacije te stranke u Tuzli, Envera Bijedića.

Na 9. sjednici KOSDPBiH Tuzla, između ostalog, KO je dao punu podršku Bijediću te osudio "nesitinit, tendendciozan i zlonamjeran istup predsjednika DF-a".

- Komšić korisiti svaku priliku kako bi napao kadrove SDP-a BiH, a sve u cilju skupljanja jeftinih političkih poena, istovremeno minirajući mogući zajednički nastup ljevice na predstojećim izborima, sve po nalogu Stranke demokratske akcije (SDA) - tvrde iz KOSDPBiH Tuzla. 

Lidera DF-a podsjećaju na činjenice koje su opće poznate građanima Tuzlanskog kantona (TK), a to je , kako navode,  da je Bijedić bio najuspješnji ministar u Vladi Federacije BiH s prostora TK od rata pa dosad,  iza kojeg su ostali kilometri autoceste i tunela, saobraćajno deblokiran TK, oživljen Aerodrom Tuzla, sačuvan BH Telecom, spašene BH Pošte… 

Kantonalni odbor SDPBiH Tuzla pozivao je Komšića da prestane s "lažnim optužbama, kriminaliziranjem članstva i kadrova SDP-a, i da, umjesto klevetanja drugog, priča o rezultatima svog dugogodišnje bezuspješnog političkog djelovanja".

- Željko Komšić, za četiri godine mandata u Parlamentarnoj skupštini BiH i platom od 5.500 KM nije postavio niti jedno poslaničko pitanje i nikada u svom radu i javnim istupima nije napadao niti kritikovao svoje političke mentore iz SDA - ističu.

Poručili su da SDP ima plan i jasne ciljeve te da će do njih doći zajedničkim radom sa simpatizerima, članovima i građanima, kao i da su sigurni u pobjedu na općim izborima.

Također, dodali su da će ljevice  biti sa ili bez DF-a, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću KOSDPBiH Tuzla.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.