23.5.2018. 12:31
0
Borci se umalo potukli sa Vladom Marušićem, dobacivali mu "Bacite ga u Miljacku" i "Ubijte ga"
Demobilisani borci okupili su se ispred zgrade Parlamenta Federacije BiH, gdje će zastupnici raspravljati o stanju i aktuelnoj problematici u oblasti boračko-invalidske zaštite u FBiH, javlja novinska agencija Patria.

Piše: Haris Ahbabović

Bivši pripadnici Armije RBiH i HVO-a od ranije su postavili vlastima konkretne zahtjeve, a odnose se na: uvođenje novčanog mjesečnog dodatka za one demobilisane borce koji nemaju nikakva primanja, ukidanje više od 1.600 boračkih udruženja, te javno objavljivanje spiska svih onih koji primaju novčanu naknadu po osnovu učešća u proteklom ratu.

Iz Vlade su ranije izjavili da godišnje izdvajaju oko 570 miliona KM za boračku populaciju. Demobilisani borci smatraju da najeći dio tog novca ode u ruke onih koji nisu učestvovali u ratu, a da veliki dio onih koji su se borili danas živi na ivici siromaštva.

Pripadnici Udruge "Zaboravljeni branitelji" koji protestuju pred zgradom Parlamenta FBiH otjerali su Vladu Marušića koji je nekada bio predsjednik ove udruge.

Naime, na mjestu demonstracija umalo je došlo do fizičkog obračuna, a nekadašnji saborci su dobacivali "Bacite ga u Miljacku", "ubijte ga" i "plačeniče Vlade".

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.