24.5.2018. 12:15
0
Asim Crnalić napustio sudnicu, ne želi više biti branilac Kemalu Čauševiću
Ročište na suđenju Kemalu Čauševiću i Anesu Sadikoviću danas nije održano jer je advokat Asim Crnalić otkazao punomoć prvooptuženom u ovom predmetu. Crnalić je u izjavi za novinsku agenciju Patria kazao da je to bila njegova odluka nakon što se Čaušević pobunio jer je Crnalić dao saglasnost Sudu BiH da postupak ne mora ići iz početka.

Od posljednjeg ročišta prošlo je više od 30 dana, a razlog odgode je bila saobraćajna nesreća optuženog Sadikovića. 

- Nije Tužilaštvo tražilo odgodu već iz opravdanih razloga odbrana Sadikovića. Čaušević je kazao da se s tim ne slaže i on je ostao pri svom stavu da suđenje treba početi ispočetka. Takav njegov postupak smatram nekorektnim i prema meni kao branitelju i prema Sudu. Ja sam mu tada otkazao punomoć – kazao je Crnalić.

Naredno ročište zakazano je za 21. juni, a Čaušević ima sedam dana da izabere novog advokata.

Čauševiću koji je bivši direktor UIO BiH i Sadikoviću se sudi zbog kriminala teškom 1,7 miliona KM čime je oštećen i budžet BiH.

(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.