5.6.2018. 20:00
0
Predsjedništvo BiH razgovaralo o odnosima BiH i Turske, ali niko nije spomenuo uhapšenog Selmira Mašetovića
Predsjedništvo BiH ohrabruje i daje punu potporu aktivnostima koje imaju za cilj ubrzano stvaranje pretpostavki za učinkovitu promociju i provedbu ciljeva održivog razvitka UN Agenda 2030, koje je Bosna i Hercegovina kao međunarodnu obvezu preuzela 2015. godine.

U smislu jačanja tih napora, Predsjedništvo BiH će, u najskorije vrijeme, organizirati okrugli sto o ciljevima održivog razvitka i njihovoj provedbi s predsjednicima susjednih zemalja  (Republika Hrvatska, Republika Srbija i Crna Gora) koje su također potpisnice Agende 2030, što će poslužiti kao dodatni poticaj regionalnom približavanju i suradnji.

Okrugli sto će biti upriličen o temi “Kako kroz UN Agendu 2030 osnažiti regionalnu stabilnost, prosperitet i suradnju”.

Predsjedništvo BiH je primilo k znanju Izvješće Vijeća ministara BiH o aktivnostima u okviru procesa europskih integracija BiH.

Primilo je k znanju i Informaciju o posjetu izaslanstva Ministarstva obrane BiH sjedištu EU i NATO-a i Informaciju o posjetu izaslanstva Ministarstva obrane BiH Ministarstvu obrane Kraljevine Nizozemske.

Predsjedništvo BiH je donijelo Odluku o prihvaćanju produženja važenja Protokola između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Slovenije o suradnji u području obrazovanja.

Odobreno je zaključivanje: Memoranduma o razumijevanju o uspostavljanju mehanizma konzultacije u području protokola između Ministarstva vanjskih poslova BiH i Ministarstva vanjskih poslova Republike Turske; Memoranduma o razumijevanju između Ministarstva vanjskih poslova BiH i Ministarstva vanjskih poslova Republike Turske o suradnji u području informacijskih tehnologija i diplomatskih arhiva; Memoranduma o razumijevanju između Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH i Ministarstva gospodarstva Republike Srbije o međusobnoj suradnji i prihvaćanju dokumenata izdatih od akreditiranih laboratorija za industrijske neprehrambene proizvode; Memoranduma o razumijevanju o inicijativi Skupine na visokoj razini za povezanost Središnje i Jugoistočne Europe (CESEC) o zajedničkom pristupu tržištu električne energije, energetskoj učinkovitosti i obnovljivom razvitku, Меmоrаndumа о rаzumiјеvаnju izmеđu Мinistаrstvа sigurnosti BiH – Аkаdеmiје zа škоlоvаnjе pоliciјskih službеnikа i Мinistаrstvа unutarnjih pоslоvа Маđаrskе – Аkаdеmiје zа škоlоvаnjе pоliciјskih službеnikа u Sеgеdinu о potpori i suradnji u području zајеdničkе оbukе; Меmоrаndumа о rаzumiјеvаnju izmеđu Мinistаrstvа sigurnosti BiH – Аgеnciја zа škоlоvаnjе i stručnо usаvršаvаnjе kаdrоvа i Мinistаrstvа unutarnjih pоslоvа Rеpublikе Маkеdоniје - Cеntаr zа оbuku, vеzаnо zа potporu i suradnju u području zајеdničkih оbukа i Меmоrаndumа о rаzumiјеvаnju izmеđu Мinistаrstvа sigurnosti BiH i Мinistаrstvа unutarnjih pоslоvа Rumunjske u području zаštitе i spаšаvаnjа i uprаvlјаnjа izvаnrеdnim situаciјаmа. 

Predsjedništvo BiH je donijelo odluke o prihvaćanju: Sporazuma o financiranju i projektu između Bosne i Hercegovine, koju predstavlja Ministarstvo financija i trezora BiH, i Federacije Bosne i Hercegovine, koju predstavlja Federalno ministarstvo financija, i grada Zenica, koji predstavlja gradonačelnik, i KfW-a, Frankfurt na Majni u iznosu od 4.750.000,00 eura za „Prikupljanje i tretman otpadnih voda Zenica“; Ugovora o zajmu (Projekt poboljšanja energetske učinkovitosti u bolnici Zenica) između Bosne i Hercegovine i Europske banke za obnovu i razvitak; Ugovora o grantu (Projekt poboljšanja energetske učinkovitosti u bolnici Zenica) između Bosne i Hercegovine i Europske banke za obnovu i razvitak; Sporazuma o zajmu između Bosne i Hercegovine i OPEC Fonda za međunarodni razvitak (OFID) za Projekt autoputa na Koridoru Vc poddionica Nemila – Donja Gračanica (Zenica sjever) (Komponenta A); Sporazuma o zajmu između Bosne i Hercegovine i OPEC Fonda za međunarodni razvitak (OFID) za Projekt autoputa na Koridoru Vc poddionica Nemila – Donja Gračanica (Zenica sjever) (Komponenta B) i       Sporazuma između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Republike Srbije o graničnim prijelazima.

Predsjedništvo BiH je donijelo odluke o pоkrеtаnju pоstupkа zа vоđеnjе prеgоvоrа rаdi zаklјučivаnjа: Protokola o određivanju tromeđne granične točke između Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Srbije; Spоrаzuma о stаtusu izmеđu Bоsnе i Hеrcеgоvinе i Eurоpskе uniје о dјеlоvаnjimа kоје izvršаvа Аgеnciја zа eurоpsku оbаlnu strаžu u Bоsni i Hеrcеgоvini i     Spоrаzuma izmеđu Bоsnе i Hеrcеgоvinе i Rеpublikе Srbiје о zајеdničkim lоkаciјаmа nа grаničnim prijеlаzimа, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.  

(Fena / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.