10.6.2018. 16:00
0
Poskupio prijevoz „Sarajevo taxijem“: Startna vožnja košta 1.90 KM, a svaki prijeđeni kilometar 1,20 KM
Nakon brojnih najava „Sarajevo taxija“ da će poskupjeti usluge prijevoza, to se od jučer i desilo.
Naime, start taksi vožnje umjesto dosadašnjih 1.50 KM, košta 1.90 KM, a svaki prijeđeni kilometar umjesto dosadašnje jedne marke, koštat će marku i 20 feninga, piše Avaz.

Kako nam je kazao ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Mujo Fišo, Ministarstvo je „Sarajevo taxiju“ ovjerilo novi cjenovnik usluga. Dodao je i da se ovo desilo zbog ranijeg povećanja cijena goriva.

- „Sarajevo taxi“ nekoliko puta upućivao nam je zahtjev za povećanje cijena. Naime, mi smo smatrali da to nije uredu, jer njihovi zahtjevi nisu bili usklađeni sa zakonom. Čim su ga uskladili, mi smo izvršili ovjeru. Morate znati da mi ne dajemo saglasnost za povećanje cijena, već, prema zakonu, ovjeravamo njihov cjenovnik – rekao nam je Fišo.

Kako saznajemo, druge kompanije koje se bave taksi prijevozom, zadržale su stare cijene svojih usluga, piše Avaz.

(Alen Avdić)
VoznjaTaxi
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.