12.6.2018. 13:33
0
Premijer Novalić primio izvršnog direktora MMF-a De Lannoya
Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić primio je danas, u sjedištu Vlade FBiH u Sarajevu, izvršnog direktora Međunarodnog monetarnog fonda Anthonya de Lannoya.

Razgovarano je o programu MMF-a koji se provodi u Bosni i Hercegovini, s ciljem razmjene informacija prije drugog pregleda na Odboru direktora Međunarodnog monetarnog fonda, koji treba biti održan krajem juna ove godine.

Govoreći o provođenju Reformske agende, premijer Novalić je informirao goste da je Vlada FBiH utvrdila prijedloge zakona o doprinosima i o porezu na dohodak, koji su upućeni na razmatranje u parlamentarnu procedure.

Ova dva važna zakona, prema riječima federalnog premijera, ključna su za nastavak daljih aktivnosti na provođenju započetih reformskih procesa i uvjet su iz Pisma namjere.

Rečeno je i da reforme trebaju biti nastavljene, jer samo one vode do ekonomskog rasta, a time i boljeg statusa zaposlenih i društva u cjelini, saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.


(FENA / Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.