14.6.2018. 12:50
0
Međugorje: Uhapšen Zdravko Mamić
Zdravko Mamić, bivši direktor zagrebačkog Nogometnog kluba Dinamo, uhapšen je danas u Međugorju.

Mamić je u Hrvatskoj prvostepeno osuđen na šest i po godina zatvora, a netom prije presude, prebjegao je u BiH.

Pripadnici SIPA-e uhapsili su Zdravka Mamića, nakon što je Međunarodnu potjernicu za Mamićem raspisao Županijski sud u Osijeku.   

Županijski sud u Osijeku, koji je Mamića prvostepeno osudio na šest i pol godina zatvorske kazne, raspisao je domaću i međunarodnu potjernicu te izdao poseban nalog za njegovo hapšenje na području zemalja Evropske unije.

Kako nalaže zakonska procedura Mamić će biti priveden u Sud BiH, gdje bi esktradicioni sudija trebao utvrditi koje dokumente posjeduje.

Ukoliko ima validne dokumente o posjedovanju bosanskohercegovačkog državljanstva, Mamić u skladu sa zakonskim propisima neće do daljnjeg moći biti izručen Hrvatskoj.



(Lejla Trle) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.