16.6.2018. 17:05
2
Sarajevska škola 'Nafija Sarajlić': Otkazali odlazak djece na Bjelašnicu zbog straha od migranata
Učenicima drugih i trećih razreda Osnovne škole "Nafija Sarajlić" iz Sarajeva odgođena je "Škola u prirodi" koja se trebala održati na Bjelašnici. U toj školi navode da je "Škola u prirodi" odgođana zbog straha nekih roditelja od - migranta.

Kako je pojašnjeno za agenciju Patria u ovoj sarajevskoj školi, uprava škole je zaprimila anonimno pismo u kojem je navedeno da je ugrožena sigurnost djece, i to posebno zbog migranata!

Imigracioni centar u Delijašima nalazi se u blizini Bjelašnice.

Iz škole "Nafija Sarajlić" navode da su o anonimnom pismu obavijestili i Ministarstvo obrazovanja Kantona Sarajevo.

Učenici četvrtih razreda te škole koji putuju u Neum u "Školu u prirodi" putuju nesmetano.

Nihada Čolić, pomoćnica ministra za obrazovanja, nauke i kulturu KS u izjavi za Patriju kazala je da su u Ministarstvu dobili upozorenja od strane roditelja vezano za sigurnost, pa su školu obavijestili da preispita odluku o odlasku u "Školu u prirodi."

- Mi ne možemo poništavati takve odluke, ali smo dali preporuku školi. Nastavničko vijeće na kraju je poništilo odluku o odlasku u "Školu u prirodi" na Bjelašnicu. Mi smo od strane roditelja dobili upozorenja da je ruta migranata u blizini Bjelašnice. Postupili smo po tim saznanjima, ali nikakve odluke ne možemo donijeti mi, već isključivo škola – kazala je Čolić.

Učenici iz OŠ Nafija Sarajlić na Bjelašnicu su trebala putovati sutra, ali je putovanje otkazano.

(NAP/Alen Avdić)
2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.