21.6.2018. 12:35
0
"Čuo sam Prodanovića da se nasekiro zbog ubistva u Velikoj Kladuši, ali mu kažem: Pa imaš i ubistvo u Banjaluci"
Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić je na današnjoj konferenciji za medije komentarisao jučerašnje izjave Elvire Abdić-Jelenović koja je predložila da se proglasi "ratno stanje na području države" zbog priliva migranata.

"Čuo sam Lazara Prodanovića da se nasekiro zbog ubistva u Velikoj Kladuši, što i jeste tragedija, ali mu kažem: Pa imaš i ubistvo u Banjaluci. Jučer sam čuo veliku glupost, gospođa Abdić koja je zatražila da se proglasi ratno stanje na području BiH. Možete vi misliti s kakvim mi političarima sjedimo i rješavamo problem", kazao je Mektić, prenosi N1.

"Ja sam jučer bio izložen pokušaju kritike gdje sam vidio jednu nacionalističku priču. Zašto si ti u Salakovcu ovo, Zašto si u Salakovcu ono?", kazao je i dodao:

"Znam ja šta je problem, problem je u tome što sam ja insistirao da kolona dođe do Salakovca. Ne možete opravdati činjenicu da ste sa dugim cijevima izašli na ulice i rekliu: Ovo je teritorija HNK. To je za mene završena priča. Neka Tužilaštvo utvrdi odgovornost. Ako postoji odgovornost Dragana Mektića, izvolite odmah!", poručio je Mektić.

Dodao je:

"Ne kažem da smo mi u stanju zaustaviti migracije, jer bi to uradio neko prije nas. Angažovali smo veliki broj policajaca, nadam se da će doprinijeti rješenju problema. Ali, moram priznati da je pritisak sve veći i veći".

(Patria / Haris Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.