29.6.2018. 15:43
0
Izetbegović i Džaferović na Savjetu načelnika SDA u Olovu
Sjednica Savjeta načelnika općina iz reda SDA počela je danas u Olovu, a osim načelnika prisustvuju joj predsjedavajući Predsjedništva BiH i predsjednik SDA Bakir Izetbegović i zamjenik predsjedavajuće Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH i kandidat SDA za člana Predsjedništva BiH Šefik Džaferović.

Džaferović je prije početka sjednice rekao novinarima da je riječ o redovnom sastanku Savjeta, koji je vrlo važna asocijacija koja djeluje unutar SDA.

- Mi periodično održavamo ovakve sastanke na kojima informiramo načelnike o dešavanjima na višim nivoima vlasti i interesiramo se šta se dešava u njihovim lokalnim zajednicama - rekao je Džaferović.

Dodao je da je to prilika da od načelnika saznaju o problemima u općinama iz kojih dolaze, te šta viši nivoi vlasti mogu učiniti da život u tim zajednicama bude što bolji.

Džaferović je istakao da će i jedni i drugi uraditi sve što budu mogli kako bi i lokalne zajednice i državni nivo funkcionirali što bolje.

Prethodno su Izetbegović i načelnik Olova Đemal Memagić položili cvijeće i odali počast šehidima i poginulim borcima na području općine Olovo na centralnom spomen obilježju na Trgu "Senahid Bolić Bolo", te obišli Dom kulture u Olovu čiju izgradnju finansira TIKA, a bit će gotov u oktobru ove godine.

(Fena/Alen Avdić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.