2.7.2018. 15:27
0
Samo deset od 65 poslanika se prijavilo za raspravu o 'slučaju Dragičević'
Samo deset od 65 prisutnih poslanika, od kojih dvojica iz SNSD-a, učestvovalo je danas u raspravi o izvještaju Anketnog odbora Narodne skupštine RS-a formiranog Odlukom Narodne skupštine RS s ciljem sagledavanja svih relevantnih činjenica vezanih za slučaj stradanja Davida Dragičevića.

Poslanik SNSD-a Drago Kalabić, koji je kao član ovog odbora bio suzdržan prilikom glasanja o izvještaju, je naglasio da se došlo u situaciju da je Skupština, iz ko zna kojih razloga, preuzela posao nadležnih institucija u koje je uloženo dosta novca i koje treba da reaguju u ovakvim slučajevima.

-Jesmo li napravili presedan? Šta se dogodilo mora reći nadležna institucija koja trenutno šuti - rekao je Kalabić.

Poslanik SDS-a Nedeljko Glamočak, koji je član Anketnog odbora, naglasio je da su određeni potezi nadležnih institucija produbljivali sumnju.

-Tužilaštvo je predugo bez stava – naveo je Glamočak.

U ime PDP-a Perica Bundalo je podsjetio da je Anketni odbor utvrdio da entitetski Zavod za sudsku medicinu nema forenzičku i toksikološku laboratoriju te da nalaz doktora Željko Karana nema dokaznu i sudsku vrijednost.

Anketni odbor je utvrdio, dodao je, da vrijeme smrti navedeno u potvrdi o smrti nije stručno i naučno dokazano i da je to pitanje i dalje otvoreno.

Radovan Vuković iz SNSD-a je upitao šta će se desiti ako se usvoje ili ne usvoje zaključci Anketnog odbora. 
Predložio je da se pripremi zaključak u kojem se daje kratak rok nadležnom tužilaštvu da izađe u javnost sa stavom šta se desilo u slučaju stradanja mladića Davida Dragičevića.

Reagovao je poslanik SDS-a Miladin Stanić koji je podsjetio Vukovića da je predsjednik njegove stranke rekao da SNSD neće podržati zaključke.

Šef Kluba poslanika SNSD-a Radovan Višković je dodao da, ima najava, da će se tužilaštvo danas oglasiti o ovom slučaju, te da ga niko ne može optuživati da je “saučesnik u ubistvu”.

Predsjednik ovog odbora Branislav Borenović je prethodno naveo da je u izvještaju Anketnog odbora, uz uzdržan stav zamjenika njegovog predsjednika Drage Kalabića (SNSD), navedeno je da postoji osnov sumnje da je David Dragičević ubijen te očekuju da se o ovom pitanju što hitnije odredi tužilaštvo.

Skupštinska rasprava o ovoj tački još nije okončana i bit će nastavljena, nakon pauze, u 17 sati.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.