11.7.2018. 10:49
0
Duraković: Država mora preuzeti organizaciju obilježavanja 11. jula
Nekadašnji predsjednik organizacionog odbora za obilježavanje 11. jula Ćamil Duraković, gostujući u specijalnoj emisiji BHT-a u Potočarima, izjavio je da država mora preuzeti organizaciju u obilježavanju ovog događaja.

Kritike za eventualne propuste, koje se nakon obilježavanja upućuju sadašnjim organizatorima, odu na adrese ljudi koji ne mogu ništa bitno promijeniti, ističe Duraković.

Predsjednik Pododbora preživjelih žrtava genocida Zulfo Salihović, gostujući u istoj emisiji BHT-a, kazao je da stalno treba ponavljati ko je bio žrtva a ko zločinac u genocidu počinjenom u Srebrenici, dakle insistirati na istini kako se to zlo ne bi više nikada nikome ponovilo. Salihović je ovo izjavio povodom toga što neki srpski politički predstavnici negiraju da se u Srebrenici dogodio genocid.

U Potočarima će danas biti ukopano 35 žrtava genocida čiji su posmrtni ostaci pronađeni i identificirani u međuvremenu. S njima će broj onih koji su konačno našli smiraj u Memorijalnom centru Potočari biti 6.610.

(Fena/Alen Avdić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.