12.7.2018. 20:49
9
Marko Radoja nije "preporučio", nego je zabranio uposlenicima BHT-a da nose Cvijet Srebrenice
FOTO: Dnevni Avaz
Iako je Marko Radoja, urednik Informativnog programa BHT-a, rekao da je preporučio novinarima i uposlenicima BHT-a da ne nose cvijet Srebrenice, Dnevni Avaz je objavio dio maila kojeg je Radoja poslao uposlenici BHT-a, u kojem je jasno o čemu se radi.

Piše: Haris Ahbabović

- Kao urednik Informativnog programa, donosim odluku da voditelji IP-a sutra, na dan obilježavanja genocida u Srebrenici, NEĆE nositi Srebrenički cvijet na reveru, iako je bilo preporuka da se ipak nosi – naveo je Radoja u svom mailu, prenosi Dnevni Avaz.

Iz njegovog dopisa, jasno je da se radi o naredbi, a ne o preporuci, kako je Radoja ranije rekao za medije, pa i za naš portal.

U svom medijskom istupu Radoja se pravdao time da je bit takve "preporuke" bila neutralnost javnog servisa. 

9
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.