14.7.2018. 10:45
0
Tužiteljica Tadić razgovarala sa Memićem i Feragetom
V.d. glavne tužiteljice Tužilaštva BiH Gordana Tadić jučer je sa saradnicima primila oca ubijenog mladića Dženana Memića Muriza Memića i njegovog advokata Ifeta Ferageta.

Muriz Memić je za agenciju Patria kazao da je na današnjem sastanku tužiteljici Tadić predočeno sve ono što je rečeno i Visokom sudskom i tužilačkom vijeću, odnosno ukazano na sve propuste Tužilaštva KS u slučaju Memić.

- Prvi put u ove dvije i po godine desilo se da me neko ljubazno primi i sasluša. Tužiteljica Tadić je sa mnom razgovarala ljudski, suosjećajući s mojim bolom. Ja sam imao takav osjećaj - kazao je Memić.

On nije želio otkrivati detalje sastanke s obzirom da je za ponedjeljak 16. jula zakazano izricanje presude Ljubi i Bekriji Seferoviću kojima se sudilo za saobraćajnu nesreću i spriječavanje dokazivanja u slučaju smrti Dženana Memića. Podsjećamo, u četvrtak su iznesene završne riječi, Tužilaštvo KS je zatražilo osuđujuću presudu, dok su Feraget, Memić i advokat Seferovića Rusmir Karkin tražili oslobađajuću presudu. 

Otac mladića od početka tvrdi da je njegov sin ubijen te je tražio da istragu preuzme Državno tužilaštvo i druge policijske agencije. Jedan od njegovih zahtjeva je bila i smjena glavne kantonalne tužiteljice Burzić, kao i pokretanje disciplinskih postupaka protiv tužilaca koji su radili na ovom predmetu. 

Predsjednik VSTV-a Milan Tegeltija odgovorio je ranije Memiću na njegovo pismo navodeći da je "glavni disciplinski tužilac jedini nadležan da na osnovu informacija koje je Memić sa advokatom Feragetom prezentirao na sastanku, kao i drugih relevantnih informacija, istraži moguće nezakonitosti u radu na ovom predmetu."

Više detalja sa današnjeg sastanka bit će poznato naredne sedmice. 

Porodica Memić najavila je nove proteste za subotu 21. jula. 

(NAP/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.