16.7.2018. 14:45
0
Memić: Ja sam sada glavni tužilac, Burzić mora krivično odgovarati
Glavna tužiteljica Tužilaštva KS Dalida Burzić nije primila na sastanak oca ubijenog mladića Dženana Memića Muriza Memića i njegovog advokata Ifeta Ferageta ni nakon čekanja dužeg od 40 minuta.

Nakon izlaska iz zgrade Tužilaštva KS, Memić je kazao da je to bilo očekivano.

- Praksa se nastavlja. Ni nakon dvije i po godine me nije primila. Ona nastavlja dalje, ali i ja ću nastaviti pa će neko odgovarati. Ali ja mislim da je ona ta. Od ovog momenta ja sam glavni tužilac. Krivične prijave idu prvo protiv Dalide Burzić, protiv federalnih tužilaca Zdravka Kneževića koji me je slagao na komšiluku da je sve urađeno, da je sprovedeno. Kad smo imali svjedoka, on je nazvao Dalidu koja je bila na seminaru. Skočila je odmah, sve je urađeno da se svjedok uništi. Dalida Burzić je kriminalac, ona je sad na apaurinima jer joj ovo nikako nije dobro. Ona ovo nije očekivala – kazao je Memić.

On je kazao da je Sudsko vijeće donijelo pravičnu odluku. Također je dodao da više neće tražiti sastanak sa Burzić jer mu "više ona ne treba".

Memić je kazao da ga ne zanima žalba koju je najavilo Tužilaštvo KS na oslobađajuću presudu Ljubi i Bekriji Seferoviću. On je dodao da mu ostavka Dalide Burzić ništa ne bi značila već da ona „mora krivično odgovarati“.

- Svih devet tužilaca i tri federalna tužioca, 22 policajca. Pozivam i Mevludina Halilovića policijskog komesara da podnese ostavku. Prva njegova izjava bila je da je bila saobraćajna nesreća. Prozivat ću ga dok sam živ. Kažu da je častan i čestit, neka podnese ostavku. Nije ništa uradio da se dokaže, već se ušutio. Ovo je prva prozivka Mevludina Halilovića – kazao je Memić.

Memić je danas nakon oslobađajuće presude Seferovićima kazao da se sada "mora spremiti Alisa Mutap". 

- Alisa je lagala, Dalida joj dala zaštitu. Rekla je: "Ja nju ne dam", evo Dalida dala si i sebe i Alisu - kazao je Memić.

(NAP/Alen Avdić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.