19.7.2018. 18:10
0
Zvizdić-Ferguson: Unaprijediti saradnju u ekonomskim i kulturnim segmentima
Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić primio je u oproštajnu posjetu ambasadora Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u Bosni i Hercegovini Edwarda Fergusona.

Tokom sastanka, predsjedavajući Zvizdić i ambasador Ferguson su se saglasili da su bilateralni odnosi dobri i da je u narednom periodu potrebno unaprijediti saradnju u ekonomskim, trgovinskim, kulturnim, turističkim i drugim segmentima.

Sagovornici su razgovarali i o aktuelnoj ekonomskoj i političkoj situaciji u BiH i saglasili se da je Bosna i Hercegovina napravila pozitivne korake i da su reforme prioritet Bosne i Hercegovine na euroatlantskom putu.

Zvizdić je zahvalio Vladi Velike Britanije za poseban doprinos u realiziranju britansko - njemačke inicijative i za vidljiv i predan angažman u BiH. 

Na kraju sastanka, predsjedavajuci Zvizdić je ambasadoru Fergusonu poželio uspjeh u radu i u nastavku diplomatske karijere, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.


(Fena/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.