20.7.2018. 21:45
0
Pridružio mu se Muriz Memić: Blažić stigao u Travnik uprkos poteškoćama sa biciklom
Petar Blažić (65), književnik, maratonac i humanista jutros je krenuo iz Banja Luke prema Sarajevu biciklom kako bi odao počast ubijenim mladićima Davidu Dragičeviću i Dženanu Memiću. Kod Travnika ga je dočekao Muriz Memić, Dženanov otac kako bi mu pružio podršku.

Memić je u razgovoru za Patriju kazao da je Blažić imao malih poteškoća s biciklom, ali da se sve uspjelo riješiti.

- Jedan dio smo išli pješke. On će prenoćiti u Turbetu, pa ujutro nastavlja dalje prema Sarajevu. Na Kobiljači će ga dočekati jedna grupa biciklista koja će zajedno s njim stići u Sarajevo - kazao je Memić. 

Blažić bi svoj put trebao završiti oko 17 sati u Velikoj aleji kod spomen-obilježja Dženanu Memiću gdje će odati počast, a zatim se pridružiti protestima koji će biti održani ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu koji počinju u 18 sati. 

Porodica Memić odlučila se na novi protest nakon oslobađajuće presude Ljubi i Bekriji Seferoviću kojima se sudilo za izazivanje saobraćajne nesreće i spriječavanje dokazivanja u slučaju smrti 22-godišnjeg Dženana Memića. Porodica će i na ovim protestima tražiti novu istragu, otkrivanje istine kao i svih onih koji su na bilo koji način spriječili da se sazna istina o ubistvu Memića 8. februara 2016. godine.

 Podsjećamo, Blažić je od 5. do 8. juna pješačio od Banja Luke do Sarajeva odajući na taj način počast stradalim mladićima. 

Jutros je prvo odao počast Davidu Dragičeviću na Trgu Krajine (Davidov trg) gdje se 113 dana održavaju protesti građana koji traže istinu o smrti ovog mladića. Porodica Dragičević tvrdi da je David ubijen, a da je iscenirano utapanje. 


(Patria/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.